Gott nytt år, eller chúc mừng năm mới, som vi säger på vietnamesiska. Under veckans om gått har alla vietnameser och alla andra som följer månkalendern firat nyår. Själv var jag på middag på den vietnamesiska ambassaden i Stockholm. Det nya året är Drakens År enligt den kinesiska zodiaken. Drakens år anses vara det mest lyckosamma året. Under det året är det till exempel bra att starta upp ett företag eller att få barn.

Personer som föds under Drakens År menar man är väldigt innovativa och företagsamma, flexibla, självsäkra, modiga och passionerade, men även en smula egenkära, taktlösa och temperamentsfulla. Varje år i den kinesiska zodiaken färgas även av en av de fem elementen – metal, vatten, trä, eld och jord. I år är det vatten som dominerar draken. Det är extra gynnsamt. Vatten har nämligen en lugnande effekt på drakens orädda temperament. Vatten förmår draken att tygla sin entusiasm, och gör honom mer klarsynt och därför bättre rustade att ta ett steg tillbaka att omvärdera en situation. Vattendrakar förstår att tålamod och inte lika beroende av att stå i rampljuset som andra drakar. Därför gör de smartare beslut och visar en större förståelse för andra människors synsätt.

Här kan ni förresten läsa mer om hur man firar nyår i Vietnam och hur man tillagar den speciella nyårsriskakan bánh chưng.

 • Facebook
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • De.lirio.us
 • Digg
 • MySpace
 • Ping.fm
 • Yahoo! Buzz
 • YahooMyWeb

Taggar:

2 kommentarer till “Välkommen till drakens år”

 1. Phuong säger:

  Hej!
  Underbart att se fina produkter från hemlandet Vietnam. Tänkte att ni kanske vill korrigera att det är vietnamesiska och Inte vietnameiska.
  Stort lycka till
  Vänligen
  Phuong

 2. Minh säger:

  Tack så jättemycket för det, Phuong! Jag har ändrat nu.

Skriv ett svar

Spam Protection by WP-SpamFree